Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2007

České město – navrhněte jeho název VY!

Už třetí týden patřím mezi skupinku lidí, zvířat a jiných bytostí, kteří staví první české město ve svém druhém životě. Na Avalon Islandu, který patří Vilému Beaumontovi, pro vás tvoříme nejdříve centrální náměstí – několik obytných domů s podloubími, radnici, infocentrum, městskou bránu a věž, pravou českou hospodu a brzo přijde ještě řada dalších budov i atrakcí.

Občas takhle spolu posedáváme na náměstí před hospodou a vedeme takové ty obvyklé řeči… Radíme se, kdo co udělá a jak by to mělo vypadat, vymýšlíme co by vás zaujalo a mohlo by se líbit i cizincům, co je typicky českého a vypovídá něco o nás jako o Češích (Moravácích, Slezanech, Slovácích … 🙂 A v poslední době hodně diskutujeme o tom, jaké by mělo být jméno tohoto prvního města.

Zatím jsme se shodli na tom, že to nesmí být název žádného reálně existujícího města, nemělo by to být zesměšňující jméno, mělo by to být české slovo, pokud možno něco typicky českého, ale zároveň ne jazykolam pro nečesky mluvící cizince. Aktuálně jsme z různých diskuzí dospěli k následujícím názvům:

Bohemia, Česká Lhota, Czech Town, Kocourkov z nichž některé vyhovují více, jiné méně či vůbec.

Název však zatím ještě není rozhodnut a tak nám prosím napište do diskuze, co právě vy považujete za nejlepší název města. V njebližší době pak uděláme anketu, kde se každý může zapojit do hlasování o název první českého města v Second Life.

O českém městě vyšel také dnes článek na serveru HREJ, který naleznete na této intenretové adrese http://pc.hrej.cz/clanky/tema/ceske-mesto-v-second-life/.

Původní datum vydání: 27. červen 2007

Screenshot stránky a odkazy na PC hrej:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *