Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2012 Návody

Průvodce virtuálními světy 2012: Avination

Avination je další z OpenSim virtuálních světů, který v minulosti otevřel uživatelům možnost zažít výhody OpenSimu a zároveň výhody světa, který někdo spravuje a dohlíží na základní pravidla a zákony. Avination zanikl v roce 2017 poté, co došlo k velké ztrátě dat díky technické chybě serveru. Provozovatelé nebyli schopni obnovit data a uživatelé přišli o veškerou in-world hotovost a obsah inventáře. Ačkoli svět Avination měl problémy i předtím, tentokrát svět nebyl obnoven a společnost, která ho provozovala, ukončila svou činnost.

Avination, zkratkou také AVN, provozuje Avination Virtual Limited se sídlem v Londýně, společnost vede Melanie Thielker, jedna z vývojářek projektu OpenSim. AVN je komerčním gridem, který chce být přátelským místem pro tvůrce obsahu i komunitu kolem nich a dává jasně formulované záruky v oblasti ochrany autorských práv jednotlivých tvůrců.

Celkový počet registrovaných uživatelů je 51061, za posledních 30 dní (červenec/srpen 2012) bylo aktivních 2397 uživatelů. Podle tohoto počtu aktivních uživatelů je Avination třetím nejaktivnějším OpenSim gridem (po Inworldz a OSgridu). AVN má momentálně 574 regionů online.

logo Avination

Do Avination se můžete přihlásit kterýmkoli prohlížečem, je zde zakázán pouze historický Emerald, a pro exporty a importy není doporučen Phoenix, v případě importu objektů jste předem varováni, že výsledek nemusí dopadnout dobře a že vám nebudou vráceny žádné peníze, které jste na takový upload použili.
AVN nabízí také vlastní prohlížeč pro Windows, MacOS i Linux.

Měnou v Avination je C$, za 4 USD můžete koupit 1000 C$. Peníze koupíte přímo na webu AVN pomocí Paypal, nabízí je také Virwox nebo Podex.

Upload textury (animace, atd.) stojí v Avination 10 C$, zřízení skupiny stojí 250 C$.
Pokud se chcete stát partnerem jiného avatara, bude vás nabídka stát 500C$, partner již nic neplatí. Rozvod vašeho svazku bude stát toho, kdo o to požádá, 2000C$. V Avination to zjevně berou velmi vážně:)

Avination nabízí různé typy regionů, jak ke komerčním účelům, tak regiony pro vzdělávací instituce a neziskové organizace za snížené ceny, a také regiony určené pro Role Play s CSS systémem. Za nový region se neplatí žádný zřizovací poplatek.
Běžný plný region je zpoplatněn 60 USD měsíčně. Existují také “vodní” regiony, za které se platí 15 USD měsíčně. Počty primů na regionech jsou 45 000 primů, u water regionu je to 750 primů.
Regiony s CSS jsou zpoplatněny částkou 75 USD měsíčně.
Regiony určené pro vzdělávání a neziskovky stojí 40 USD měsíčně, a je nutné doložit příslušné dokumenty o organizaci, která region zřizuje.

Avination stojí ve svém světě o tvůrce obsahu a dává to najevo jasně stanovenými pravidly a také nabídkou pro ty, kteří sem chtějí převést svůj obsah ze SL nebo jiného světa. Pokud si otevřete ticket a prokážete, že již někde svůj byznys provozujete, dostanete od provozovatele Avination C$ na uploady. V době, kdy jsem se do Avination přihlásila já, to bylo 10 000 C$. Tyto peníze nemůžete využít jinak než na uploady, nemůžete za ně nic koupit ani je utratit jinak.

Tvůrci, kteří již v AVN své zboží nabízejí, jsou k nalezení v katalogu, rozděleném dle kategorií.

AVN má funkční Search i Classifieds, regiony fungují na vlastním physics enginu.

Vzhledem k umístění AVN ve Velké Británii, a hostingu regionů, který je zjevně v Německu, mají regiony velmi nízký Ping Sim, což oceníme my i další uživatelé v celé Evropě. Na regionech v AVN se dostanete běžně na Ping Sim 20-70ms , na watersimech, jejichž výkon je snížený, je hodnota vyšší, u mě je to cca do 150 ms.
Spolu s tím, že Avination projevuje velkou podporu tvůrcům obsahu a umožňuje využít možnosti CSS systému na herních regionech je tento svět pro Čechy i Slováky rozhodně zajímavý alespoň k prozkoumání. Můžete k tomu využít nadcházející víkend, kdy budou od pátku do neděle 26. srpna 2012 probíhat oslavy druhých narozenin Avination.

Obsah celé série Průvodce virtuálními světy 2012

Tento článek vyšel poprvé 24. 8. 2012. Informace v tomto článku, i v celé sérii, odpovídají stavu virtuálních světů v roce 2012.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *