Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2021 Články Fotogalerie

Velká historická fotogalerie – 1,5 část

Toto je další část velké historické fotogalerie, tentokrát s číslem jedna a půl. Proč? No teta bývá takhle v neděli po ránu docela líná, a tak to historické vzpomínání s fotkami nechala na jiných.
Dnešní článek za tetu napsali soudruzi ze stranického tisku.

Ovšem teda s těma fotkama se moc nevyznamenali. Já chápu, že to fotil pan fotograf jménem Second Life ještě v době, kdy pět pixelů na metr čtvereční byla téměř dokonalá kvalita. Asi byl chudák navíc trochu stydlivý, a tak počkal, až se k němu otočím zády, u toho bankomatu. Aspoň že mi vlaje sukýnka, maličko.
Jako odměnu za jejich práci vidíte printscreen stranického webu bez reklam, protože… každému, co si zaslouží. Obrázek byl pořízen v prohlížeči Brave, jako požírač a ignorant všech online reklam doporučuje devět z deseti tet.

Tak snad asi dodatek z hlubin nekonečného tetina archivu.
Bylo nebylo, před mnoha verzemi Vieweru a ještě více verzemi Phototools, v dobách velmi primitivních sculptů, a dlouho před zrodem mesh objektů, ve městě Bohemia stála, mezi jinými bombastickými firmami, Raiffeisenbank.

Teta stavěla Raiffku někdy v únoru 2008, v nebi vysoko nad náměstím Bohemie.

Občas chodila do banky vyměňovat plakátky, to jak se měnily služby banky.

V roce 2009 začla Raiffka nabízet převody českých korun na lindeny, takže jste si mohli skočit vybrat peníze do bankomatu, jako v reálu.

A netrvalo dlouho a obyvatelé Bohémští natočili na RB krátké video ze života virtuálního. Ne, to nechcete vidět, hlavně kvalitativně ne;) Takže jen pár obrázků z natáčení.

A v roce 2010 zazvonil zvonec, a pohádky byl konec. A pak zazvonilo ještě několik zvonců a následovalo několik konců.

Ovšem kdo chce, nehledá výmluvy, ale způsoby.
Kdybyste v dnešních dnech narazili na historickou repliku virtuálního města Bohemia, našli byste na stejném místě na náměstí virtuální pobočku úplně něčeho jiného. Celé náměstí slouží k výuce studentů češtiny, kteří se tu setkávají s mnoha běžnými situacemi obvyklého českého života.

A tohle je konec neobvyklého jedenapůltého dílu historického vzpomínání na virtuální začátky. Ctěným čtenářům se omlouváme za malý přeskok v časové posloupnosti.
Mega velké poděkování patří Fandovi Rybovi, který čte noviny i v neděli po ránu 😉

Přehled všech dílů velké historické fotogalerie

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *