Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2013

SL10B – Kudy kam

Narozeniny Second Life jsou jako vždy velkou akcí, zvlášť, pokud jsou to ty desáté. A tak jsme pro vás připravili průvodce, abyste i bez znalosti angličtiny snadno našli zajímavá místa a akce.

Nejnavštěvovanějším místem je 22 regionů komunitních oslav, tedy připravených uživateli pro uživatele. Jsou otevřené od 16. do 29 června 2013, najdete zde stovky expozic připravených mnoha dobrovolníky, a několik stagí – zajímavě pojatých podií, kde se nonstop střídají DJové.
Velmi přehledně uspořádané informace najdete na SL10B.com:

Záložka Schedule je seznam vystoupení zajímavých osobností v Auditoriu, tady budete potřebovat rozumět i mluvené angličtině a mít funkční voice, hosté komunikují anglicky a obvykle mají zájem diskutovat i s diváky.

Záložka SLURLs je kompletní seznam všech míst s odkazy do SL, řazený podle jednotlivých regionů, jsou zde jak expozice, tak stage s programem.

The Long Walk je letošní forma huntu, který není huntem. David Abbot shromáždil informace o freebie položkách, které uživatelé rozdávají v místech svých expozic a dělá dlouhou procházku všemi regiony, s upozorněním na tato místa.

Velké SL akce, jako jsou i narozeniny, jsou jedním velkým happeningem, kde uživatelé rozdávají svoje výtvory, ať už jako památku na akci, formu reklamy… pokud tedy SL10B projdete, můžete získat mnoho různých věcí zdarma.

SL10B (Before Opening)  SL10B

 

Live stage – A’stra je podle mého názoru letošní nejpovedenější stage. Vytvářeli ji Flea Bussy a Toady Nakamura, autoři z Grendels Children, tedy ti, kteří už dlouhou dobu v SL vytvářejí zvířecí avatary za velmi příjemné ceny. Stage je zjevně inspirovaná Pratchettovou želvou A’Tuin, držící na svém hřbetě čtyři slony, kteří nesou Zeměplochu.
Najděte si čas a projděte si oba regiony, jsou zde různá skrytá i méně skrytá místa, která vás pobaví a stojí za to.
Nevynechejte ani podvodní prostředí, stejně jako na části “vodních” expozic zde najdete mnohá zábavná zákoutí i pod hladinou vody.

SL10B (Before Opening)  SL10B (Before Opening)

Velké množství fotek najdete jako vždy na Flickru, ve skupině SL Community Celebration

SL10B  SL10B (Before Opening)

Českou expozici najdete v regionu Dazzle, jmenuje se Tree of Life, a na tradiční české lípě uvidíte růst malé kousky virtuální historie, které se vážou k některým českým místům. Tuhle lípu, celou zelenou, bez historických artefaktů, si zde také můžete vzít zdarma a užívat ji kdekoli uznáte za vhodné.  Strom i celé prostředí je vytvořeno pomocí mesh technologie.
Nicméně na prohlídku SL10B reginů se určitě nevydávejte bez mesh vieweru, nejen kvůli této expozici:)

A ještě jeden tip pro SL10B regiony: každý den v 5:00 AM SLT, tedy ve 14 hodin našeho času, jsou regiony restartovány. Pokud se bojíte lagu, bojíte se zcela oprávněně:) Zkuste návštěvu směrovat na dobu po 14 hodině, kdy je zde méně lidí a regiony jsou “čerstvé.” Udělejte taky veškerá protilagovací opatření – sundejte si skriptované věci, věci z mnoha primů (vlasy, boty, šperky…) a sundejte si také AO, radary a další HUDy – sundat úplně je účinější než je jen vypnout.

SL10B (Before Opening)  SL10B

Oslavy narozenin nejsou jen narozeninové regiony. Kromě dárků od Linden Labu, které můžete najít zdarma na Marketplace, (už ne) nebo si je vysoutěžit v červnovém huntu, jsou součástí i jednotlivá místa kdekoli v SL, která se k oslavě zapojí. Najdete je v Destination Guide nebo prostým hledáním “SL10B” v Search.

Jedno takové místo připravili i KittyCatS, autoři chovných kočiček. Jako každý rok mají speciální edici narozeninových koček, které můžete získat jak na SL10B regionu, tak na jejich vlastním Summer Splash regionu, který je celý věnován letní kočičí oslavě narozenin. Příznivci ňuňuňu čičiči se tu rozhodně vyřádí;)
KittyCatS SL10B Birthday Summer Splash Celebration  KittyCatS SL10B Birthday Summer Splash Celebration

KittyCatS SL10B Birthday Summer Splash Celebration

 

Za “širokoúhlé” fotky v článku patří díky Loverdag.

Chcete vidět víc fotek? Srovnání některých regionů v průběhu stavby a ve finální podobě? Mrkněte na můj Flickr:

SL10B

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Infografika, kterou vydal Linden Lab při příležitosti desátého výročí Second Life:

SL10B infografika

Původní datum vydání: 7. 6. 2013
Autorem širokoúhlých fotografií je Loverdag
Zpět na všechny články o SL narozeninách

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *