Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2008

Město Bohemia, rok první

Co se stalo s Bohemií v SL za první rok?
Rozrostla se trojnásobně na plochu, a mnohonásobně co do počtu lidí, kteří jí prošli. Ať už ji brali jako svůj domov, místo, které se rozhodli z celého svého virtuálního srdce nenávidět, nebo prostě jen startovní čáru, od které se odrazili a zamířili dále a výše.

14. září 2008 slavilo virtuální město Bohemia své první narozeniny. Tohle je úryvek z pozvánky na týden trvající oslavy:

14. září 2007, 19. hodin. Ne, to není překlep. Pamatujete si to datum? Oficiální otevření města Bohemia v regionu Czechoslovakia. Ano, je tomu tak, Bohemia má za několik dnů své první narozeniny.
V loňském roce to byl pátek a zahajovací párty začala v sedm hodin večer. Letos je to neděle, což také není k zahození, přesto oslavovat budeme nejen v neděli – to bude jen začátek.
V neděli 14. září 2008 začneme výzdobou města k jeho prvnímu výročí a v 19 hodin bychom vás rádi pozvali na ohňostroj, tentokrát zkusíme dvojitou dávku, jsou to přece první narozeniny;)
Oslavy budou pokračovat různorodými akcemi ve městě, které vám zatím neprozradíme, jen tu úplně první:

V pondělí 15. září v 19. hodin otevřeme malou historickou přehlídku akcí pořádaných v prvním roce života Bohemie. Otevření se zúčastní členové Rady města Bohemia i starosta města, Martin Duncker. Od devatenácté hodiny můžete přijít na Staré náměstí v Bohemii a zúčastnit se tak veřejného zasedání Rady města Bohemia, založené krátce po otevření města, 30. září 2007. Můžete se zeptat na to, co vás zajímá, nebo nám sdělit svoje nápady a připomínky k vylepšení města.

A jak nám Bohemia za ten rok vyrostla? Z původního jednoho regionu má nyní regiony tři, a je tak největším a nejrychleji rostoucím československým místem v Second Life. Na rozdíl od mnoha dalších projektů, které se v Second Life objevily a po pár měsících zase zanikly, Bohemia je již od svého začátku místem s řádově větší návštěvností, než všechny ostatní české a slovenské projekty v SL, a lze s odvahou říci, že snad každý Čech a Slovák, který zná Second Life, zná i město Bohemia.
Týdně projde městem více než tisícovka unikátních avatarů, a v době pořádaných akcí se ve městě vystřídá okolo 200 avatarů během několika hodin. Provoz ve městě je tedy srovnatelný nejen s ostatními světovými městy v Second Life, ale mnohých případech je i vyšší než hodnoty návštěvnosti v těch místech v SL, která si svou návštěvnost uměle zvyšují kempováním nebo přítomností botů – strojem ovládaných avatarů. Bohemia je oproti těmto místům městem plným živých a aktivních avatarů, tedy jejich uživatelů, páníčků a loutkovodičů.

Kromě mnoha aktivit a akcí se tou dobou také objevil v Boihemii první česko-slovenský rozcestník. Šlo o teleporty do zajímavých míst, spravovaných Čechy a Slováky – obchody, kluby, role play místa… Tohle je seznam, se kterým jsem v roce 2008 startovali. Schválně, jestli některé z nich ještě najdete 😉

Avalon Design
Obchod s fotorealistickými kůžemi, tvary těla, očima, oblečením, obuví a dalšími doplňky. Zajímava nabídka pro česky a slovensky mluvící avatary – kůže zdarma
http://slurl.com/secondlife/Avalon%20Island/43/67/24

Avalon Forge, Realm of Avalon
Říše Avalonská, role-play fantasy středověká hra, kde se můžete stát rytířem a bojovat s příšerami v tajemném podzemí, čelit nástrahám, vyhýbat se pastím, přemoci draka nebo golema.
Obchod s avatary ve zvířecí, dračí a dalších podobách, vybavení pro role-play hry.
http://slurl.com/secondlife/Avalon%20Island/212/156/25

Andie´s & Rg´s BlueBerry Hill nebo-li Borůvky
Andie Rau z Prahy a Rg Papp z Kentucky v Tenesee vytvořili místo oslavující muziku, tanec a zábavu v Second life, které je zároveň virtuálním domovem rádiové stanice BZoO. Na tvorbě se neustále podílí řada Čechů a Slováků a lidí z celého světa.
Tešíme se na Vás!
Andie Rau
http://slurl.com/secondlife/LKY/69/187/33

ANGARA DESERT
je zábavní role-play sim s podporou DCS (Dynamic Combat System – nejrozšířenější hráčský systém v SL) v tématu mrtvého města po apokalypse s velkým nádechem Resident Evil.
Na ostrově se nachází mrtvé město, nákupní centrum prodejců ze SL, Aréna pro duel souboje, okružní dráha a všude přitomní infikovaní zombie
Střilet Avatary s DCS a Zombie je zde povoleno!
http://slurl.com/secondlife/Angara/68/146/22

Czech Club and Shop
Taneční klub, obchody a mnoho dalšího
http://slurl.com/secondlife/FairChang%20Calypso%20NE/194/65/23

Czechtech
CzechTech je místem, kde si můžete objednat scriptérské a modelářské práce, přihlásit se na naše přednášky a na přilehlém pozemku mateřské skupiny CZT-Estate vás čeká i spousta zábavy, např. při bojových hrách
http://slurl.com/secondlife/Kitten%20House/90/76/2

Inga Wind Clothing
Široká škála dámskeho oblečenia na každú príležitost, freebies.
http://slurl.com/secondlife/Pitreavie/185/187/39

Marinoco Fashion
Marinoco Fashion je damská móda zaměřená především na šaty, každodenní i společenské.
http://slurl.com/secondlife/Sunny%20Island/128/68/22

Slovakia
Slovakia – The virual heritage of Magna Moravia and Czechoslovakia
Komunikácia, dating, networking, kultúra, príroda, zábava, tanec, hry, výstavy, koncerty, divadelné predstavenia, prednášky
http://slurl.com/secondlife/Slovakia/129/128/32

Tinny Bitty Princess
Prodej šperků, převážně korunek a celých sad šperků od náhrdelniků po prstýnky.Šperky i na přání a zakázku. Výhodné pronájmy malých obchodů.
http://slurl.com/secondlife/Numazawa/76/232/27

Tornado City
Tornado City je sim vybudovaný pro vaši zábavu a relax. V jeho centru najdete známy Tornado Dance Club, který je vybaven nejlepší profi světelnou technikou a parketem.Užívat si můžete relaxem na pláži,kde je pro vás připravena spousta lehátek, posseballů, rezzovací surfy, se kterými se můžete prohánět na morských vlnách nebo si můžete posedět v baru ve skále vedle vodopádu. Na relax slouží i bar a vířivka kterou najdete uvnitř sopečného vulkánu. Zabavit se můžete i jízdou na některých atrakcích v lunaparku. Dále zde najdete hotel a domy k pronájmu, to vše za velmi příznivé ceny. Můžete se svézt funkční městkou dopravou – tramvaj a vysutá jednokolejka, nebo si udělat radost nákupem v některém z obchodů. V Tornado City si každý najde tu správnou hudbu pro sebe, je tady víc klubů: Tornado Romantic Club, najdete ho v laguně u pláže. Tornado Rock Club je za obchodním centrem
http://slurl.com/secondlife/TORNADO%20CITY/234/84/2

twentyFIRST
Obchod s pánským prádlem a koženými náramky, freebies, pro Čechy a Slováky ceny dohodou.
Najdete zde také další obchody:
Tiny Bitty Princes – náušnice, prstýnky, náramky, korunky, náhrdelníky, piercing a soupravy těchto šperků v dárkových krabičkách. Skriptované neko uši a ocasy. Oblečení pro dámy – silky, šaty, sukně. Mnoho freebies.
Drezzique Design – pyžama v setech s hračkami a papučemi, freebies
http://slurl.com/secondlife/Fondo/97/32/23

Článek obsahuje části textů vydané v roce 2008. Popisky česko-slovenských míst jsou dodány jejich autory a neprošly jazykovou úpravou 😉

4 COMMENTS

    • Původní článek je z roku 2008, takže máš jak píšeš, většina těch lokací už neexistuje.
      Avalon Island stále existuje. Je možné, že je určen jen těm, kteří jsou v SL ověření jako dospělí, a teleport pro tebe selhal a poslal tě někam jinam… odhaduju z názvu “Safe Hub.”

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *