Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2008

Vánoční trhy v Bohemii

Vánoční tržiště v zamrzlé Bohemii? Jasně, že bylo, od samého začátku města Bohemia! Chcete-li zavzpomínat na úplně první zimu v Bohemce, koukněte na dobové fotky v předchozím zimním článku.
Následující nabídka tradičních zimních trhů vyšla poprvé začátkem prosince 2008

Pro všechny šikovné tvůrce a výrobce všeho možného v Second Life jsme letos připravili vánoční trhy ve městě Bohemia, podobné jako znáte z reálných náměstí ve vašich městech. Vánoční trhy budou nedaleko Starého náměstí v Bohemii, prodejcům zde postavíme stánky, na které si můžou vystavit svoje zboží a v době od 15. prosince do Štědrého dne ho zde mohou nabízet.
Tržiště bude slavnostně otevřeno v pondělí 15. prosince v 19 hodin a všichni prodejci zde budou nejméně v době od 19. do 20. hodin nabízet svoje zboží všem další návštěvníkům města Bohemia.V následujících dnech zde zboží zůstane na stáncích a ti aktivnější zde mohou po celou dobu Vánočních trhů nabízet svoje produkty. Tržiště bude uzavřeno 24. prosince v poledne.
Jaká jsou tedy přesná pravidla prodeje?

– v začátku dáváme k dispozici deset stánků, pokud bude zájem větší, můžeme tržiště rozšířit
– každý avatar, který se přihlásí, si může umístit maximálně 10 primů
– každá SL značka či firma se může zúčastnit Vánočních trhů jen jednou a povolení umístit objekty dostane pouze jeden avatar
– prodávat můžete cokoli, co neodporuje pravidlům města Bohemia. Pravidlům neodporuje prodej zbraní, dopravních prostředků, neodporuje jim prodej scanerů a dalších pomůcek, které jsou velmi náročné na výkon jak PC, tak lagují region, předpokládáme však že v případě prodeje těchto udělátek férově upozorníte svoje zákazníky, že tyto pomůcky způsobují velký lag.
– není podmínkou, že musíte být autorem prodávaných věcí
– při velkém zájmu upřednostníme ty, kteří ještě nemají obchod v Bohemii a zájemcům z řad stávajících obchodníků v Bohemii se pokusíme vyhovět jiným způsobem – reklamou na tržišti nebo dle individuální domluvy – pokud tedy máte originální nápad, a chcete nabízet něco jiného, než co máte ve svém stávajícím obchodě na náměstí, napište ho mailem také
– zájemce o prodej na tržišti se přihlásí na email (který už neexistuje) s předmětem vánoční trhy, napíše do mailu jméno svého avatara, a pošle buď velmi stručný popis, co bude prodávat, nebo nějaké fotky. Popis ani fotky nemusí posílat zájemci, kteří již mají obchod v Bohemii, ti mohou napsat jen, že chtějí nabízet to, co mají v obchodě.
– vyhrazujeme si právo zájemcům o prodej nevyhovět a nebo je vyřadit kdykoli v průběhu trhů z prodeje bez dalšího vysvětlení, pokud jejich chování či výrobky uznáme za nevhodné
– 15. prosince v době od 19-20 hodin je přítomnost alespoň jednoho prodávajícího na místě stánku povinná, v době kdykoli potom je dobrovolná. Prodejce může být kdykoli přítomen u svého prodejního stánku a je mu umožněno oslovovat okolojdoucí a dělat si reklamu na své zboží. Každý z prodávajích má možnost oslovit skupinu www.secondlife.cz prostřednictvím skupinového chatu, kde si může napsat reklamu na svoje výrobky, maximálně však jednou denně, a reklama nesmí obsahovat linky na jiné lokace než je město Bohemia (kterýkoli ze tří regionů)
– prodejce, který nebude u svého stánku 15. prosince v době od 19-20 hodin bude z trhů vyřazen a jeho místo bude poskytnuto případným dalším zájemcům

Zájemce tedy prosíme o přihlášení se na výše uvedený email a uvítáme v diskuzi i návrhy dalších aktivit, které můžeme v průběhu vánočních trhů provozovat. Co byste uvítali v rámci zimy a Vánoc v Bohemii právě vy.

A fotky z probíhajících trhů:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *