Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2009

SL6B – šesté narozeniny Second Life

I letos Second Life slaví svoje narozeniny akcí, kterou pořádají jak Lindenové, tak sami obyvatelé, a která je tradičně označena jako SL6B, tedy Second Life 6th Birthday. Letošní akce má podtitul “The Future of Virtual Worlds”, tedy “Budoucnost virtuálních světů.” Na dvaceti regionech na dobu od 23. června do 30. června vyrostly jak “oficiální” stavby, určené ke setkávání a oslavám, tak expozice jednotlivých zájemců z řad avatarů.

Každá z těchto větších akcí má svá pravidla, na SL6B jste se mohli přihlásit pomocí žádosti na stránkách Second Life, a uvést svůj záměr, co zde chcete postavit nebo pořádat za zajímavou akci. Vybraní uživatelé dostali v předstihu k užívání pozemek, kde mohli oni a jejich spolupracovníci vytvořit jakoukoli stavbu či strukturu, kterou se chtějí prezentovat zbytku světa.
Najdete zde mnoho futuristických staveb, krajinky, lidi z primů, opice, květiny, zkrátka všechno, co vás zaručeně nenapadne:)
Na letošním ročníku můžete potkat také projekt Bwindi Orphans, který pro vás připravili Fanda Ryba a Shiny Iceberg, a o kterém se jistě budeme mít možnost dočíst na jiném místě tohoto portálu. Z projektů, na kterých se podílejí Češi a Slováci je zde také prezentace BZoO Radio, které můžete znát z Borůvek, tedy Blueberry Hills, nejen tanečnímu klubu RG Pappa a Andie Rau.

Na SL6B najdete mnohá zajímavá místa, každý si jistě najde to svoje. nadšencům neotřelých projektů se jistě zalíbí expozice známého SL umělce jménem AM Radio. Najdete v ní i plně funkční vozítko i s pěkným HUDem.

SL6B má, jako každá lindení akce, také mnohé společné prostory určené především k setkávání a zábavě.
Jako vstupní místo celé oslavy, kde najdete základní informace o celé akci, je region SL6B The Paradox, (již neexistující odkaz: http://slurl.com/secondlife/SL6B%20The%20Paradox/126/127/194) který stojí za prohlídku úplně celý. Tedy, hned jak se dostanete na zem.
Pokračovat v prohlídce celého SL6B můžete už odsud tramvají, která vás proveze zhruba půlhodinovou trasou po všech významných místech.

Mezi ně patří Mainstage, přístupná ze čtyř regionů ve střední části SL6B (SL6BCryo, SL6B Hologram, SL6B Void, SL6B Uplink) a vedlejší stage – Android Stage a Futurist Stage. Vše jsou obří podia, kde se můžete téměř v kteroukoli denní či noční dobu účastnit párty s živým DJem.
Nenechte si ujít ani narozeninový dortík, je mu věnován celý SL6B Integer.

V popisu zajímavostí by se dalo pokračovat velice dlouho, ale nejlepší je zkusit vše na vlastní kůži.
Najděte si zajímavou expozici, která vás zaujme, v seznamu vystavujících. (odkaz ani web už neexistuje)
Nebo si zajděte na párty nebo se zúčastněte některé z více než 400 akcí, které pro vás pořádající avataři chystají. (odkaz ani web už neexistuje)

Krátký trailer pro SL6B na Youtube:

Původní datum vydání: 25. 6. 2009
Zpět na všechny články o SL narozeninách

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *