Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2009 Články

České obrazy v Nova Straaf Gallery

Tento článek vyšel v dubnu 2009, kdy se virtuální město Bohemia stalo součástí mezinárodní akce Port of Call. Díky Fandovi Rybovi se české fotografie dostaly na palubu největší virtuální lodi na světě;)

V minulém článku o výletní lodi Galaxy jste se dozvěděli o akci Port of Call, tedy virtuálního kotvení SS Galaxy v jednotlivých městech a zajímavých místech v Second Life. Bohemia se této akce aktivně účastní právě v dubnu, a součástí této akce je i Czech Art Exhibit v galerii Nova Straaf v samém srdci této lodi.

Výstavu si vzal na starost Fanda Ryba, který vyhověl požadavkům daným ze strany galerie a její manažerky Pielady Small, a připravil zajímavou výstavu. Jednu její část věnoval fotografiím Michala Příhody z jeho cest po Africe, především po Ugandě, v rámci projektu Bwindi Orphans. Tyto fotografie jste měli možnost vidět i na náměstí v Bohemii, v současné době se nalézají v kanceláři Bwindi Orphans v Second Life a v tuto chvíli probíhá i reálná výstava těchto fotografií na Fakultě sociálních studií v Brně.

Druhou část výstavy tvoří obrázky laoness Aichi, studentky umělecké školy a jsou to obrázky pocházející především z jejího dětství a dospívání, kdy svůj talent teprve objevovala.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *