Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2016 Články

SL13B – Sdílená dobrodružství

Tento článek vyšel také jako podcast v mojí, zatím velmi krátké, sérii Virtuálně.
Vzhledem k mému nemalému přínosu k celé akci je fotogalerie k těmto narozninám krapet rozsáhlejší, a proto ji najdete už brzo v samostatném článku.

Jak vypadají narozeniny Second Life? Jak se můžete stát jedním z členů týmu a vytvořit jedno ze šesti hlavních míst, kde budou týden probíhat nonstop oslavy jedné z nejnavštěvovanějších akcí v Second Life? Překvapivě jednoduše:)

Základní informace o SL13B už určitě znáte – narozeniny se konají od 19. června do 3. července 2016, letošním tématem je The Shared Adventure, tedy Sdílené dobrodružství. První týden je věnován nepřetržitým oslavám v podobě diskuzí, hudebních párty a akcí pořádaných uživateli i Lindeny. Druhý týden je “jen” otevřeno, můžete si tedy projít vše v klidu a bez tanečního lagu.
Informace o programech jednotlivých stagí v přehledném barevném kalendáři, zajímavosti o expozicích a mnoho dalšího najdete na oficiální stránce SL narozenin. (Stránka slouží SL narozeninám každoročně, takže v roce 2020 tam nenajdete SL13B z roku 2016)
V průběhu oslav se můžete připojit do inworld skupiny SLB Community Celebration, kde na vás budou chrleny aktuálnosti.
Každý den také přibývá velké množství fotek do skupiny na Flickru, kam stojí za to nakouknout, co se vám líbí a rovnou se teleportovat na místo.
Máte-li čas dopoledne, vyplatí se přijít první týden dopoledne našeho času, protože Amerika tou dobou spí a lag je výrazně menší.

Totéž bych doporučila těm, které zajímá SL13B Big Hunt. Nahlédněte na základní informace o huntu na webu a vydejte se pátrat po tom, co pro vás ostatní připravili.

A jak je to s tím zákulisím a aktivní přípravou narozenin?
Autorem letošního simu, na kterém je DJ Stage, jedna za čtyř stagí, kde probíhají nonstop hudební párty celý týden, jsem já. Jak se k něčemu takovému dostanete?

Určitě byste se měli na SLB vypravit nejdřív jako pozorovatel, zejména jestli nemáte vůbec tušení, jak tyto velké akce v SL probíhají. Narozeniny jsou dobrým příkladem toho, jak to jde udělat, jak komunikace mezi organizátory i účastníky funguje inworld i online mimo SL, asi bez nějakých pozorovatelných problémů.
Předpoklad použitelné angličtiny, se kterou se domluvíte, je asi zbytečné zmiňovat. S mluvenou angličtinou se setkáte snad jen u Djů v době jejich vystoupení, a pak samozřejmě na akcích v Auditoriu, kde jsou většinou panelové diskuze jak s Lindeny, tak se zkušenými uživateli SL i dalších virtuálních světů. Na většině akcí, i při přípravách samotných, si vystačíte s psanou angličtinou. Pokud se bojíte mluvit nebo nerozumíte mluvené angličtině, nejste vyloučeni.

Chcete-li postavit některou z expozic, předpokládá se, že jste zkušenými staviteli a umíte si poradit se stavěním na pozemku, vlastněném skupinou. Nejdřív si asi budete chtít zkusit přípravu menší výstavní plochy, těch je na SLB každoročně okolo dvou stovek. Na podobných akcích, které v SL probíhají, SL2BURN, různé tématicky zaměřené trhy – Fair, je těchto příležitostí také dostatek.
SLB má výhodu, že ani jako aktivní účastník nic neplatíte, pozemek vám bude propůjčen zdarma.

Letošní přihlašování na výstavbu infrastruktury, což jsou právě tyto společné plochy, stage, proběhlo začátkem dubna. Je třeba sledovat, kdy je přihlašování otevřené, jaké je téma roku, a pak vyplnit formulář. K jeho vyplnění už potřebujete celou myšlenku toho, co chcete stavět, proč zrovna tohle, jak to zapadá do tématu, jak to bude vypadat, jak bude fungovat stage a proč zrovna takhle. Hrubý nákres celého simu je velmi vítaný, ale ne povinný.
Taky se připravte na to, že nejste se svou přihláškou sami, takže při dalším kontaktu budete tázáni, jak to chcete postavit, jaké jsou vaše zkušenosti, co jste už kdy postavili… Máte-li funkční klub, sim, obchod, web, videa z předchozích akcí, prodáváte na Marketplace… Nebojte se se prodat. Nedokážete-li se uspokojivě prezentovat svými předchozími “výkony,” asi vám nikdo neuvěří, že najednou z ničeho nic zastavíte smysluplně sim nebo dva:)

Budete-li vybráni, po několika ujasňujících konverzacích, co to vlastně stavíte, přijde den, kdy jste připuštěni k návštěvě vaší zelené louky. Já jsem letos poprvé vkročila na narozeninové území 22. dubna. Uzávěrka hotových “prací” je 15. června, otvírací den pro blogery 18. června, času máte tedy dost. Navíc, zhruba do předposledního týdne v květnu nemají na SL13Bregiony přístup ani exhibitoři, tedy těch zhruba 200 týmů, které vytvářejí menší prezentace. Většinu času vaší tvorby tak můžete strávit v klidu, nepozorováni, a bez lagu okolních kreatur a kreatorů. Což bych vám i doporučovala, už samotné focení mezi okolními paneláky může být bolestivé. A že pro fotku celého simu budete nějaký ten odstup potřebovat.

Jako člen přípravného týmu taky spolupracujete s ostatními. Nejste tady od prezentace svého ega (nebo aspoň ne tak úplně :), a užívání si privilegií, že můžete někam, kam většina lidí ne, a zavírací hodiny a termíny pro vás tak úplně neplatí. Jste tu hlavně od přípravy místa, na kterém se budou lidé bavit. DJové si budou na vaší stagi v předstihu trénovat svoje DJské záležitosti, organizátoři tu budou pobíhat a organizovat, někteří se tu budou schovávat před ostatními ve vašich hlubokých lesích a údolích…

Předpokládá se, že se umíte postarat o různé drobnosti, jako umísťovat nějaké cizí potřebné objekty do vaší stavby, protože už jste jistě někdy stavěli klub a víte něco o streamech a tipjarech a připravili jste pro ně kultivovaný prostor… Umíte si zalistovat pozemek do Destination Guide dřív, než den před otevřením, protože si umíte nastavit Landing Point na parcele, jste schopni vymyslet si popis a název parcely, udělat si prezentovatelnou fotku, připravit nastavení denní doby a barvu nebe… A to všechno je pořád v souladu s tématem celé oslavy, má to hlavu a patu, ideálně je to celý příběh, který ostatním vyprávíte.
Narozeniny jsou taky doba dárků, takže se očekává, že ostatním můžete věnovat nějaké drobnosti, ideálně vlastní výroby, a dokážete je někam dát nebo schovat.
Čím méně u toho potřebujete asistenci ostatních a poradíte si sami, včetně řešení infarktových nefunkčností pět minut před prvním otevřením celých narozenin, tím hladší bude celá oslava, i díky vám.

Ve volných chvílích se pak můžete kochat vlastní prací, točit si z ní videa, dělat kouzelné fotky a animované blikací obrázky, a vesele konverzovat s ostatními organizátory, kteří jsou tady, stejně jako vy, především pro zábavu a vlastní pobavení, mezí tou vší prací a řešením neřešitelného.

Jak to všechno dopadlo v mém podání můžete letos vidět na SL13B Astonish, regionu nazvaném Linden Tree DJ Stage:

SLURL na Linden Tree DJ Stage (Už nefunguje.)

Nové fotky najdete každý den na mém Flickru

Popis všech freebie, které jsou ukryty na celém simu, i s fotkami, co vlastně hledáte, jsou na stromě. 

Sneak peek video, které se striktně vyhýbá tomu hlavnímu ze DJ Stage, ale mělo vás hlavně nalákat, jste už jistě viděli:

A nakonec timelapse mapa, jak to vypadalo těsně před dvanáctou SL času, kdy byly třinácté narozeniny otevřeny pro veřejnost, a chvíli po dvanácté, kdy se na regiony nahrnuli oslavychtiví avataři z celého světa.

Původní datum vydání: 22. 6. 2016
Zpět na všechny články o SL narozeninách

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *