Virtuální světy

Informace o virtuálních světech

2009 Fotogalerie

První jarní den v Bohemii

Jedna z mnoha oslav začátku jara v Bohemii, tentokrát s bubnováním a posezením u ohně. Článek byl původně vydán 19. 3. 2009

První jarní den, jarní rovnodennost, 21. březen, začátek jara. Okamžik, kdy světlo vyhrává nad tmou a noc se začíná zkracovat. Ostara, Eostre, Alban Eiler, Den Paní. To vše nás podle kalendáře čeká v sobotu. Astronomicky vychází začátek jara na pátek, kdy ve 12:43 vstoupí Slunce do znamení Berana, tedy střed slunečního kotouče překročí rovník. Na mnoha místech v Čechách i na Slovensku bude údajně sněžit;)

Co s tím provedeme v Second Life? Nenecháme se rozhodit, a pokud vás sobota zklame vichřicí a sněžením, nebo se budete celý den věnovat jarnímu úklidu, můžete si jarní pohodu užít večer v Bohemii.

Okolo sedmé večer se sejdeme za městem, kde na nás bude čekat svěží a zelená tráva, zpěv ptáků, hořící oheň, sudy s pitím zdarma…. Oprášíme bubny, které ležely celou zimu někde hluboko v inventáři. Rybáři si můžou přijít zarybařit i sem za město. Jestli vás mrzí, že máte pořád kolo zazimované ve sklepě, v sobotu v Bohemii si můžeme dát závody;) Hudba jarní, nebo na přání.
A možná ještě něco navíc;)
Teleport na trávník za zatáčkou (Teleport samozřejmě již dávno nefunguje.)

A nezbytná fotogalerie po akci. Poznáte se na fotkách? Já kromě sebe sama a chronických nepřevlékačů jako Fanda a Johnnie poznávám možná jednoho nebo dva avíky… Dejte vědět.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *